'SamenEten'

 'Eten verbindt en is de kiem van de toekomst' (Jacobine Geel)

SamenEten Jacobien

Samen Eten is ontstaan tijdens een sterdienst najaar 2014: Wat kun jij met jouw kwaliteiten betekenen nvoor de gemeenrte?
Samen eten is olie voor de vriemdschap en al snel waren het idee en de naam geboren.
Een aantal malen kwamen gemeenteleden bij elkaar in de Schutse van de Oosterkerk om samen te eten. Een gezelschap van verschillend pluimage.

En dat maakt SamenEeten zo fijn; samen eten, samen ontmoeten, samen gemeente zijn.
Wij hebben onze vleugels uitgeslagen en een aantal nieuwe activiteiten bedacht: SamenEten met de BVR, midzomeravond-diner en het nieuwjaars-diner. Want eten verbindt.

_________________

 

Verslag van eerdere activiteiten

Op 8 januari 2016 hebben we voor de eerste keer het nieuwsjaarsdiner georganiseerd. De SamenEten-dames waren blij verrast over de culinaire creativiteit. Huisgemaakt brood, quiche, ovenschotel meegenomen in dekens. Wat hebben wij heerlijk gegeten.

In september 2016 werd de startdienst begonnen met ‘Deel je leven’. SamenEten haakte op dit mooie thema in met ‘Deel je Maaltijd!’.

Afgelopen jaar is er binnen de PKNSneek veel gebeurd en ook het komende jaar moeten veel wijze besluiten worden genomen.
Daarom was het zo fijn om met elkaar het nieuwe jaar 2017 in te luiden op 6 januari 2017. Samen aan tafel, samen eten, samen gemeente zijn.

Verslag van het Nieuwjaarsdiner op 6 januari 2017 in de Zuiderkerk.

SamenEten NJ2017We mogen terug kijken op een bijzonder geslaagde dag. Er werd versierd, gekookt, ingekocht, opgehaald en opgeruimd zodat we om half zeven een kleine 100 gasten mochten verwelkomen; een fantastische opkomst. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Daarom verwijzen we u graag naar de fotoreportage in het fotoalbum op deze site.

Aan het einde van de avond hebben we gecollecteerd voor de Voedselbank Sneek eo. Aangevuld met een paar rottelcenten uit de pot kunnen we € 300,- overmaken. Fijn dat we ook op deze manier onze maaltijd mogen delen. We zouden het fijn vinden wanneer ‘Deel je Maaltijd’ niet bij een avond blijft. Daarom hebben we alle gasten een speciaal ontworpen kaart cadeau gedaan met als doel dat we blijven delen. Tijdens de avond zijn er al diverse afspraken gemaakt; hoe bijzonder is dat. Er zijn nog een paar kaarten over. Heeft u belangstelling laat het ons weten.

De komende tijd gaan we evalueren. Reacties zijn meer dan welkom. Is het een compliment dan zeggen we dank u wel en genieten ervan. Is het een opmerking of tip dan zeggen we dank u wel en leren ervan. Schiet ons aan of gebruik onderstaande contactgegevens. Concrete plannen voor een volgende SamenEten zijn er nog niet, echter we zitten niet stil. Wel staat er een ander prachtig evenement op de planning: SamenEten met de BVR. Deze keer geen BVRrestaurant, wel een ander mooi nieuw initiatief. Via PS en deze site houden we u op de hoogte.

 Susan, Truus & Jacobien  06-29803896; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor vragen & opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Truus: 411478  Jacobien: 422072  Susan: 06-29803896