gs 3kerken joomla

           DORPENTOCHT 316       


Tussen Pasen en Pinksteren vindt Dorpentocht 316 plaats
. Het is een wandeltocht door Noord Nederland en is georganiseerd onder verantwoordelijkheid van Unite in Christ (UiC), www.uniteinchrist.nl. UiC bestaat uit een groep mensen met het verlangen om Gods liefde uit te dragen in Noord Nederland. Om de goede boodschap van Jezus door te geven en hoop te brengen. UiC is onder andere bekend door De Noordermannen en Pinkster FST 316.

Het thema
Dorpentocht 316 heeft als thema: “Mars voor eenheid in Christus, voor de bloei van jouw woonplaats!”


Wat betekent ‘316’ achter de naam Dorpentocht 316?
Die verwijst naar Joh. 3:16:

 “Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.”

UiC heeft mij gevraagd om als contactpersoon te dienen voor Sneek. Met diverse kerkgenootschappen hebben we de handen ineen geslagen om dit voor Sneek te organiseren. Het doel van de tocht is om christenen in de woonplaatsen te verbinden en op te roepen tot gebed en verdraagzaamheid. We bidden met Jezus mee: Vader, laat hen (christenen) één zijn, zodat de wereld ziet dat U Mij gezonden hebt (Joh. 17).

Hoe gaan we het doen?Dorpentocht 1
UiC gaat in 50 dagen tijd met lokale christenen met een groot kruis op een kar 42 woonplaatsen wandelend en biddend door om als zichtbaar getuigenis de eenheid in Christus uit te dragen.

Klik hier naar de link voor meer foto’s van de tocht.       

 

UiC heeft een warm hart voor de mensen in Noord Nederland.
Daarom is de route in de vorm van een hart gemaakt.

 

Dorpentocht 2

 

Op de site www.dorpentocht316.nl lees je er alles over.

 

Wandel en bid mee!
Als je mee wilt wandelen en mee wilt bidden op maandag 10 mei vanaf 14.45 uur van Sneek naar Bolsward dan kun je je via bovenstaande site opgeven.

De route wordt nog bekend gemaakt op de site van PKN Sneek. En als je je opgegeven hebt, dan krijg je de route ook toegestuurd. Vooralsnog mogen er officieel maar 30 mensen meelopen en we houden ons aan de Coronavoorschriften. We hopen natuurlijk op meer door de mogelijke versoepelingen. Je kunt ook thuis meebidden. Ook zijn er op die site diverse podcasts te vinden. Ook vindt je er de podcasts die gebruikt worden tijdens de wandeltochten van Joure naar Sneek en van Sneek naar Bolsward.

Bemoedigingsbrief en bidgroep
Voor wie mee wil bidden voor meer eenheid onder christenen in Noord Nederland kan het volgende bestand downloaden

Bemoedigingsbrief

Tenslotte kun je je ook opgeven voor een bidgroep door Dorpentocht316 te appen naar mijn nummer 06 49 054 642. Je krijgt dan een aantal gebedspunten door en je mag ook zelf gebedspunten aandragen die we dan tijdens de wandeltocht gebruiken in de gebeden. Zo ontstaat er ook verbinding tussen de  “thuisblijvers” en de wandelaars.

Vragen?
Voor vragen over de Dorpentocht 316 is er een FAQ opgesteld. Als jouw vraag er niet bij staat, mag je mij een mail sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een hartelijke groet en een grote wens tot verbroedering in Sneek e.o.,

Jan Tjeerd Steinfort