Jeugd-banner

Jeugdwerk

_________________________________________________


Je bent zo

mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar


zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen

               Hans Andreus

 ___________________________

 

Rene de VriesWelkom op de website voor het jeugdwerk in de protestantse kerk.
Dit is een plek waar we vrij zijn om iets te ontdekken. Over God, over mensen en over jezelf.
Daarvoor zoeken we elkaar regelmatig op. Op een clubavond, bij een geestdriftviering, op het volleybaltoernooi of gewoon zomaar.
Zo kun je mij ook tegen het lijf lopen, want ik ben de jeugdwerker. Ik woon in Sneek aan het Kleinzand samen met mijn vrouw en drie kinderen. I
Ik heb zowel economie en theologie gestudeerd. Wat me drijft is het verlangen om het leven te zien zoals het is.

Tot ziens!

René de Vries
jeugdwerker PG Sneek    

 

Evelien VisserJeugd-‘ouderling’
Mijn naam is Evelien Visser en ik ben 27 jaar. Sinds augustus 2015 ben ik binnen de PKN Sneek jeugdouderling.
Een taak die ik, tot nu toe, met veel plezier doe.

Ruim 7 jaar geleden begon ik binnen het jeugdwerk bij Geestdrift. Ook heb ik een aantal jaar het jaarlijkse jeugdkamp  geleid of ben als begeleiding mee gegaan en heb ik leiding gegeven aan de Club avonden.

Omdat ik het kerkenwerk combineer met een baan in de gehandicaptenzorg heb ik sinds september 2016 een aantal taken stopgezet. Zo hebben nieuwe, enthousiaste leiders het clubwerk over genomen e.d..

Ik was tijdelijk gestopt bij Geestdrift maar hier werk ik inmiddels weer aan mee.  Verder zit ik als jeugdouderling bij de kerkenraadvergadering en zit ik in het brede moderamen en uiteraard in de jeugdraad.

Voor vragen e.d. ben ik uiteraard bereikbaar op onderstaand mailadres.
Hopelijk tot ziens bij één van de (jeugd)activiteiten.

Evelien Visser
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

__________________________________

 

   

Dagelijks Bestuur:

    Voorzitter Laurens Horjus tel. 06-25434504 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Penningmeester Elisabeth Horjus tel. 06-16143132 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Jeugdwerker René  de Vries tel. 0515-434342 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Jeugdouderling Evelien Visser tel. 06 34652507 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Jeugddiaken Leonard Spijksma tel. 06-41465523 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

  Informatie Jeugdactiviteiten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

________________

 

Terugblik op het kinderkerstfeest 2019

kerstontdekkingstocht vmBij het vallen van de kerstavond vierden we op 24 december in de Zuiderkerk het kinderkerstfeest. Dit terugkerende festijn voor jong en oud gaf dit jaar het podium aan een heus kerstjournaal, met onze eigen Dieuwertje Blok. De Zuiderkerk was omgedoopt tot televisiestudio, compleet met opnameleider. Dieuwertje heette ons welkom bij het kerstjournaal, waarin Herodes de vaste tafelgast bleek te zijn. Hij dacht niet aan aftreden, dat was wel duidelijk. Maar de tekenen van een nieuwgeboren koning stapelden zich op: Maria had van een engel gehoord dat ze zwanger zou worden en een kind baren, en dat hij een nieuwe koning zou zijn voor alle mensen. Jozef was zelfs al een kinderbedje aan het timmeren. En weerman Piet had een bijzondere ster aan de hemel gezien, die hij ook nog nooit eerder had gezien. En dan waren er ook nog die wijzen, die van verre diezelfde ster waren gevolgd, zonder precies te weten wat deze ster te betekenen had. Gelukkig brachten de schriftgeleerden van Herodes uitkomst, al moest dat wel van ver weg komen. Die geleerden kwamen overigens wel bekend voor.
De vaste reporter van het kerstjournaal stond aan de N354 om de drukte op de weg te aanschouwen. Wat hij daar vooral zag was een groot licht, dat van de engelen bleek te komen. Zij zongen de mensen toe, en nodigden een ieder uit om ook de reis van je leven te maken, op zoek naar dat nieuwgeboren kind. De muzikanten gaven het geheel een vrolijke omlijsting. Ze speelden zelfs een speciaal ontworpen begintune van het kerstjournaal.
De lichtjeswandeling door de stad leidde langs de eerder genoemde hoofdrolspelers en kwam via een verrassende en volle herberg terug bij de Zuiderkerk, waar een heus kindeke te bewonderen was. Want, en dat was de uitkomst van de speurpuzzel: alles eindigt waar het begint. Om het bijbels te zeggen, Jezus is de alfa en de omega.

Namens de Jeugdraad wil ik een ieder bedanken voor zijn of haar inzet, zowel voor als achter de schermen. Het was mijn eerste kennismaking met het kinderkerstfeest en die smaakt naar meer. Graag gaan we er samen volgend jaar weer iets moois van maken.

René de Vries 

Kerstontdekkingstocht 2019

Zie korte foto reportage van Henk de Vries

Klik hier of op de foto

 

 

 

 

 

 

 

_______________________