Jeugd-banner

Kindernevendienst en Kinderkring

____________________________________________________________

 

Kindernevendienst en Kinderkring 'De Regenboog'

4-12 jaar


Elke zondag is er tijdens de overdenking van de kerkdienst in een nevenruimte van de kerk een korte kinderdienst.
De predikant roept kinderen van 4 tot 12 jaar naar voren en houdt een kort gesprekje met hen, daarna gaan ze mee met de leiding.
Na de overdenking komen ze terug in de kerk.

Kinderkring jeugd webIn de nevendienst beginnen we vaak met een leuk spelletje om elkaar te begroeten en beter te leren kennen. Daarna is er een mooi bijbel verhaal, we zingen en bidden met elkaar waarbij de kinderen zelf mogen zeggen waarvoor ze willen bidden en we doen nog een spelletje of knutselen iets.

Elke tweede zondag van de maand (zie poster hieronder) duurt deze nevendienst net zolang als de hele dienst. De kinderen gaan dan vóór de aanvang van de dienst al naar de nevenruimte en komen vlak voor de zegen weer in de kerk.
We noemen het dan: Kinderkring 'De Regenboog'.

We vinden het belangrijk om dit te doen met de kinderen. Zo krijgen ze een band met elkaar, ze leren filosoferen, luisteren naar elkaar en krijgen iets mee van de bijbel en de kerkgang op hun eigen niveau.
We maken het leuk en gezellig, zodat ze zich welkom voelen en er  met plezier naar toe gaan.

Contact personen:

Angela Wind-Wagenaar      tel: 0515-460505
Paula Veenendaal- Schuilenburg  tel:0515-422688

Kinderkring

 

 Kinderkring "de Regenboog"

Oproep aan alle ouders en grootouders van onze gemeente.

Vorig jaar zijn we gestart met Kinderkring de Regenboog. Een nieuw initiatief om meer kinderen uit Sneek te betrekken bij de prachtige verhalen uit de christelijke traditie.  Kinderkring web
Eén keer per maand, op  de tweede zondag van de maand, is er een team van vier jongeren dat een leuk en leerzaam uur verzorgt tijdens de kerkdienst.
Veel (groot)ouders vinden het belangrijk dat kinderen de verhalen uit de bijbel  leren kennen. De dingen die je in je kindertijd leert blijven je je hele leven bij.
Maar in het dagelijks leven schiet het er vaak bij in om de bijbel er bij te pakken en er voor te gaan zitten. Bovendien is het ook extra leuk om samen met andere kinderen die ontdekkingstocht aan te gaan en er op creatieve wijze mee bezig te zijn. Daarom onze vraag aan u: neem uw kind of kleinkind mee naar de kerk wanneer Kinderkring de Regenboog georganiseerd wordt. U hebt er geen kind aan en we garanderen u dat uw (klein)kind een fijn uur zal beleven.
Misschien willen ze daarna ook wel vaker mee naar de kindernevendienst.
We zouden het geweldig vinden wanneer u gehoor geeft aan onze oproep en we een mooie groep kinderen mogen begroeten.

 Het team van Kinderkring 'de Regenboog'.

 

 

 

 

_____________________________________