Kindernevendienst

____________________________________________________________

 

Kindernevendienst 4-12 jaar

Vind jij de verhalen uit de Bijbel wel leuk, maar de preek best lang en moeilijk?. Dan is de Kindernevendienst echt iets voor jou!

We beginnen gewoon in de kerk. Na een kort gesprekje met de dominee gaan we naar onze eigen ruimte.
Daar beginnen we met een kort verhaal uit de (kinder)bijbel. Daar praten we met elkaar over. En dan gaat het er vooral om wat we vandaag de dag met de verhalen kunnen.
Want geloven is niet iets stoffigs van vroeger!

Daarna gaan we iets leuks knutselen, een kleurplaat kleuren of een puzzel maken. Voor ieder kind is wel iets wat bij hen aansluit.
En dan is het vaak ook al weer gauw tijd om terug te gaan naar je ouders in de kerk!

Met de feesten zoals Kerst en Pasen doen we vaak speciale werkjes. Met Palmpasen maken we bijvoorbeeld een Pampasenstok met een broodhaantje, rozijntjes, snoepjes en andere lekkere dingen.
En met Kerst staat er een kerststal in de Martinikerk.

We zouden het erg leuk vinden als ook jij eens mee komt doen!

Martinikerk:   Angela Wind-Wagenaar     tel: 0515-460505
Oosterkerk:   Elly Eelkema     tel: 0515-421637

 __________

 

Kinderkring web

Kinderkring "de Regenboog"

Oproep aan alle ouders en grootouders van onze gemeente.

Kortgeleden, op 8 oktober 2017, zijn we gestart met Kinderkring de Regenboog. Een nieuw initiatief om meer kinderen uit Sneek te betrekken bij de prachtige verhalen uit de christelijke traditie. 
Eén keer per maand, op  de tweede zondag van de maand, is er een team van vier jongeren dat een leuk en leerzaam uur verzorgt tijdens de kerkdienst.
Veel (groot)ouders vinden het belangrijk dat kinderen de verhalen uit de bijbel  leren kennen. De dingen die je in je kindertijd leert blijven je je hele leven bij. Maar in het dagelijks leven schiet het er vaak bij in om de bijbel er bij te pakken en er voor te gaan zitten. Bovendien is het ook extra leuk om samen met andere kinderen die ontdekkingstocht aan te gaan en er op creatieve wijze mee bezig te zijn. Daarom onze vraag aan u: neem uw kind of kleinkind mee naar de kerk wanneer Kinderkring de Regenboog georganiseerd wordt. U hebt er geen kind aan en we garanderen u dat uw (klein)kind een fijn uur zal beleven. Misschien willen ze daarna ook wel vaker mee naar de kindernevendienst.
We zouden het geweldig vinden wanneer u gehoor geeft aan onze oproep en we een mooie groep kinderen mogen begroeten.

 

De twee teams van kinderkring de Regenboog.

 

 

_____________________________________