gs 3kerken joomla

04 Veertigdagentijd 2021 Samen 'Op weg naar Pasen'

Acties in de veertigdagentijd

De veertigdagenkalender
De Protestantse gemeente van Sneek heeft dit jaar alle gemeenteleden een veertigdagenkalender gegeven.
Deze kalender neemt u mee op weg naar Pasen. Voor iedere dag vindt u een bijbeltekst, een vraag om over na te denken of een oproep om aan de slag te gaan, afgewisseld met een vastentip, gedicht, lied of quote. Zo komt u elke dag een stapje dichter bij het paasfeest.
De kalender is inmiddels bij u thuisbezorgd door en voor leden. We hopen dat we op die manier toch, ieder in ons eigen huis, samen de veertigdagentijd kunnen beleven.

 

 De zeven werken van barmhartigheidPieter Brueghel 1
In deze 40-dagentijd staan ook de zeven werken van barmhartigheid centraal via een afbeelding van het schilderij van Pieter Brueghel (1564-1638). U vindt deze afbeelding niet alleen in de veertigdagenkalender maar ook op deze website.
Klik op de afbeelding voor een vergroting, kijk er eens goed naar en probeer de zeven werken er in te vinden.  
 

 

 

 

 Elke zondag een bijbelverhaal.
Ook willen we nog elke zondag een Bijbelverhaal vertellen, passend bij de kalender. Dit verhaal word je voorgelezen door jeugdwerker René de Vries. Je hoeft alleen maar te luisteren. Hoe eenvoudig kan het zijn? Dus geen opdrachten die je hoeft te maken, want dit is geen thuisonderwijs. Nee, je mag gewoon genieten van de verhalen. Het is mogelijk fijn om er samen naar te luisteren, want dan kun je er daarna nog eens samen over praten.
Elke zondag vindt je hier een nieuw filmpje met het Bijbelverhaal. Deze keer het verhaal over 'de zieken bezoeken' video icon

 

 

 Kindertekeningen bij het BijbelverhaalZieken bezoeken
Elke zondag vind je hier ook een tekening bij het barmhartigheidsthema van de betreffende week, gemaakt door één van de kinderen. Deze keer een mooie tekening van Matthias Spijksma, 9 jaar, bij het thema: Ziekenbezoeken (Klik maar eens op het plaatje!)

 

 

 

 Liturgische bloemschikkingen
De bloemschikking op de liturgietafel in de kerk is elke zondag gebaseerd op het thema van de betreffende zondag.bloemstuk 20210221
Bekijk de afbeelding daarvan en de bijbehorende tekst via een klik op minafbeelding

 

Ervaringen samen delen
Tenslotte kunnen we elkaar ook virtueel ontmoeten en inspireren met reacties op 

Gastenboek op deze website     en/of via de social media   Facebook    en    Instagram.

De werkgroep 'Op weg naar Pasen'